Archive for October 27th, 2012

Vrem barca…continuare

Cum spuneam in postul anterior…suntem chititi tare de tot sa ne luam barca. Cu motor bineinteles :P. Daca mai sunt si altii in situatia noastra…e bine de stiut ca pentru motoarele pana in 5CP nu ai nevoie de permis. Incapand de la 5 CP iti trebuie permis de barca clasa D. Deci se sustine un examen, de tip grila din tre parti: navigatia pe Dunare, marinarie si conducerea si manevra ambarcatiunii cu motor. Taxa de sustinere a examenului este in jur de 200 de lei. Partea proasta…ca mereu trebuie sa fie o parte proasta…e cam stufos materialul de lucru si termenii sunt foarte greoi si greu de retinut. Daca la permisul auto am luat din prima…mi-ar placea ca si aici sa se intample la fel.

Cum este sa te plimbi cu asa ceva?

Desi e gonflabila si e sigura si rezistenta (are trei straturi de protectie) Se inteapa un strat…se inteapa si al doilea…tot ramai cu al treilea sa ajungi la mal. Se strica motorul…nicio problema…ai vasle…si tot ajungi cumva la mal.
Pe partea de impozite, inca nu stiu exact. Posibil sa fie un 200 de lei pe an…ceea ce nu este mult deloc. Si din cate am inteles…nu trebuie inmatriculata pana in 7m.

P.S. Marele avantaj a acestei variante…e ca nu iti trebuie peridoc. Transportul barcii si a motorului se poate face in portbagajul masinii.